TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Trabzon Turizminin En Büyük Destekçisiyiz

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Trabzon’dan Dünya’ya Turizm Zirvesi” adlı Türkiye İstişare Toplantısı’na Trabzon Üniversitesi olarak destek sunduk. 

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulumuzdan Prof. Dr. Melike Kurtaran Çelik, Doç. Dr. Dilek Çil, Doç. Dr. Esra Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Elif Sis Atabay, Öğr. Gör. Dr. Sevda Kanca ve Öğr. Gör. Dr. Özge Bektaş Gümrükçü, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih Bektaş, Arş. Gör. Sabiha Kaya ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Servet Çelik ile Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Öğr. Gör. Recep Çolak, Zirve kapsamında ilk gün gerçekleştirilen çalıştaya katkı sundular.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulumuzdan Doç. Dr. Selcen Sarı Aytekin, Dr. Öğr. Üyesi Emre Bulut ve Öğr. Gör. Nihat Yılmaz ve Öğr. Gör. Gülay Çakmak da çok sayıda öğrencimizle birlikte ikinci gün çeşitli panellerden oluşan Zirve programını yerinde takip ettiler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte kalabalık bir protokol topluluğunun turizm paydaşları ile buluştuğu Trabzon’dan Dünya’ya Turizm Zirvesi Türkiye İstişare Toplantısı (TÜİT) temalı buluşmada, hayata geçirilmesi planlanan orta vadeli bölgesel turistik girişimler ve önlemler masaya yatırıldı. Zirveye katılarak bölge ekonomisi, kalkınması ve sosyolojisi anlamında turizm sektörünün öncü rol taşıdığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, sektörün akademik lokomotifinin Trabzon Üniversitesi bünyesindeki Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olduğunun altını çizdi. 

Rektörümüz zirvede ayrıca, “Üniversite olarak Trabzon turizminin gelişimi ve yükselişi için her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” mesajı verdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat